در این مقاله ، گروه مسافرتی گردشگران شیراز سعی دارد شما را با تمام زیبایی ها و جذابیتهای فراشبند آشنا کند. با ما باشید و اگر قصد سفر به ایران را دارید ، بازدید از شهرستان هایش را فراموش نکنید.
تاریخچه در مقاله شهرستان فراشبند
فراشبند دارای قدمت 1600 ساله می باشد که آثار تاریخی به جا مانده گویای این واقعیت است. متأسفانه نبود مدارک و منابع تاریخی باعث شده که از لحاظ تاریخی علیرغم قدمت فراوانی که دارد کمتر دیده شود. برخی بر این باورند که شهرستان فراشبند در زمان حکومت بهرام گور پدید آمده و مربوط به زمان ساسانیان است.
زبان مردم در مقاله شهرستان فراشبند
زبانی که مردم فراشبند با آن صحبت می کنند آمیخته ای از زبان فارسی کهن و لری(بختیاری-لکی) ممسنی و کهگیلویه ای است گاهی برخی از واژه های لری با این زبان آمیخته می شود با وجود اینکه همه مردم این شهرستان فارسی زبان هستند اما بعضی از اصطلاحات یک روستا با روستای دیگر متفاوت است به این صورت که بعضی از روستاها لهجه بهخصوص خود را دارند. عشایر این منطقه به زبان ترکی قشقایی تکلم دارند. قسمت اعظم مردم این منطقه از ایل قشقایی تشکیل شده و مابقی جمعیت شهرستان، تاجیک ها می باشند.
فرهنگ و آداب و رسوم:
مردم فراشبند و روستاهای تابعه مسلمان و دارای مذهب شیعه می باشند. نفوذ اسلام در این شهرستان به صدر اسلام باز می گردد به همین خاطر اعیاد فطر، قربان، غدیر، میلاد ائمه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مراسم ازدواج طبق رسوم خاص محلی در بین مردم این شهرستان انجام می شود و همچنین عید باستانی نوروز از اهمیت بسیاری قائل بوده و در مراسم سوگواری ائمه به خصوص مراسم تاسوعا و عاشورا شرکت نموده و در ماه مبارک رمضان مراسم ختم قرآن در مساجد برگزار می کنند.
موقعیت جغرافیایی در مقاله شهرستان فراشبند
این شهرستان، در غرب استان فارس واقع شده است. این شهرستان از شمال به کوهمره سرخی و بخشی از شهرستان کازرون از غرب با استان بوشهر از شرق با شهرستان فیروزآباد، خنج و قیر کارزین و از جنوب با شهرستان لار هممرز است. گفتنی است شهرستان فراشبند از آب و هوایی بیابانی، گرم و خشک برخوردار است.
سوغات فراشبند
از سوغات های این شهرستان می توان به بافته های رنگین عشایری مانند گبه، گلیم، فرش و جاجیم اشاره کرد و همچنین باغ های مرکبات به ویژه خرما و قصب زاهدی از دیگر چشم اندازهای گردشگری فراشبند می باشد.
جاذبه های دیدنی
بقایای 10 آتشکده زرتشتی در این شهرستان یافت می شود و آثار باستانی بسیاری در این منطقه دیده می شود که مهترین آنها عبارتند از
- چهار طاق تل جنگی مربوط به دوره ساسانی
- حمام فراشبند
- چهار طاق نقاره خانه
- چهار طاق رهنی
- چهار طاق گنبد
- آسیاببادی
- قلات زرگران
- چهار طاق کنار مالک
- چهار طاق تل جنگی
- چهار طاق زایر حسینی
- چهار طاق خرمایک
- چهار طاق گنبد
- چهار طاق رهنی
- چهارطاق قنات باغ
- چشمه برمه فرهاد
- چشمه آبپا
- پارک کوهستانی