در این مقاله گردشگران شیراز سعی دارد شما را با شهرستان خرامه آشنا کند. با ما همراه باشید . در سایت انگلیسی ما نیز نومد برای مقصد های بومی وجود دارد
مساحت: 15.93 هکتار
ارتفاع: 1500 متر
محدوده
از شمال به شهرستان ارسنجان، از جنوب به شهرستان سروستان، از شرق و شمال به بخش آباده طشک از شهرستان نیریز، از غرب بهب بخش مرکزی و زرقان ازتوابع شهرستان شیراز محدود است.
بخش ها: مرکزی و کربال
شهرها: خرامه و سلطان شهر
دهستان ها: دهقانان، سفلی، خیرآباد، معزآباد و کفدهک
شهرستان خرامه با گستردگی در حدود 1264 کیلومتر مربع در سال 1389 از شهرستان شیراز جدا شد. بنابر برخی از شواهد و اسناد معتبری که در دست است، پیشینه خرامه به 1500 سال پیش و به سال 500 م. بازمی گردد و در برخی از مهم ترین کتاب های تاریخی از آن یاد شده است. شهر خرامه در 75 کیلومتری شرق شیراز قرار گرفته است.جهت مشاهده آب و هوای خرامه و پیش بینی آب و هوا، اینجا را کلیک کنید.
تاریخچه
با استفاده از شواهد و اسناد معتبری که در دست است قدمت شهر خرامه و کربال به ۱۵۰۰ سال قبل و به سال ۵۰۰ میلادی برمی گردد. در کتابها و سفرنامههایی از جمله نزهت القلوب، فارسنامه ابن بلخی، المسالک و الممالک، آثار العجم، فارسنامه ناصری، شیرازنامه، معجم البلدان، تاریخ برگزیده، برهان قاطع، تاریخ سرزمینهای فلات شرقی، تاریخ ابن خلدون و دیگر کتب در مورد خرامه و کربال مطالبی نوشته شدهاست.
ابن جوقل در قرن چهارم هجری رود خرامه را قابل کشتیرانی توصیف کرده و ابن بلخی در وصف آن چنین آورده است:«منبع این رود کُر از نواحی کلار (Kelar) و رودی عاصی است که هیچ جای را آب ندهد الا جاهایی را که بند کردهاند. به همین دلیل شش بند به نامهای امیر، فیض آباد، تیلکان، موان، و جهان آباد بر روی آن بسته شده. این رود نهایتاً به دریاچه بختگان میریزد.»
جاذبه های گردشگری شهرستان خرامه:
چهار طاقی گبران
کاروانسرای دیودان
* روستای خیر آباد:
با استفاده از شواهد و اسناد معتبري كه در دست است قدمت شهر خرامه و كربال به 1500 سال قبل و به سال 500 ميلادي برميگردد. در كتابها و سفرنامه هايي از جمله نذهت القلوب، فارسنامه ابن بلخي ، المسالك و الممالك، آثار العجم، فارسنامه ناصري، شيرازنامه، معجم البلدان، تاريخ برگزيده، برهان قاطع، تاريخ سرزمينهاي فلات شرقي، تاريخ ابن خلدون وديگر كتب درمورد خرامه و كربال مطالبي نوشته شده است.
شهرستان خرامه جایگاه آثار باستانی زیادی می باشد. ازجمله آثار باستانی این شهرستان می توان به قلعه بهرام گور، چهار طاقی و کاروان سرای جهان و … اشاره کرد. از جمله آثار تاریخی مربوط به دوران ساسانیان یک بنای آتشکده می باشد که محلیان آن را چهارطاقی گبران می نامند.
عالی