در این مقاله شهرستان ارسنجان با گردشگران شیراز همراه باشید.
مساحت: 14.46 هکتار
ارتفاع از سطح دریا: 1638 متر
محدوده در مقاله شهرستان ارسنجان
بخش ها: مرکزی
شهرها: ارسنجان
دهستان ها: خبریز، شورآباد و علی آباد ملک
شهرستان ارسنجان به مرکزیت شهر ارسنجان در شمال شرقی استان فارس قرار گرفته است. این شهرستان از شمال با شهرستان های پاسارگاد و بوانات، از شرق با شهرستان نیریز، از غرب با شهرستان مرودشت و از جنوب با شهرستان خرامه مرز مشترک دارد.
جهت مشاهدهآب و هوای ارسنجان و پیش بینی آب و هوا، اینجا را کلیک کنید.
مکان های دیدنی
ایوان قدمگاه
قدمت این اثر به دوران هخامنشيان باز می گردد. عده ای این مکان را چاشتخوار ناميده اند. به دلیل این که دو روستاي كورش آباد و چاشتخوار در نزديكي ایوان قدمگاه قرار دارند، اين نظريه بیشتر تقويت مي شود كه موطن اوليه هخامنشيان در آنجا واقع بوده است. اين بنا از دو ایوان سنگی تشکیل شده که بر كوه سنگي كنده شده است. ايوان اول از طریق دو پلکان به ايوان بالاتر مرتبط می شود. بر دیوار صخره ای ايوان بالايي نقوشی كنده شده است. در فاصله ی صد متري غرب ايوان، گورستاني قرار گرفته كه در آن قبرهایي از دوران پيش از اسلام تا دوره قاجاریه مشاهده ميشود.
مسجد جامع ارسنجان
مسجد جامع ارسنجان در دوران حکومت صفویان ساخته شده و در شهر ارسنجان، بلوار سعیدیه در نزدیکی مدرسه سعیدیه واقع شده است. در تاریخ ۱ مرداد ۱۳۸۶ این مسجد با شماره ثبت ۱۹۳۰۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در این مسجد که یکی از مهمترين مساجد جامع استان فارس است، از آجر به عنوان مهمترين عنصر معماري و ساختمانی در ساخت آن استفاده شده است. اصلی ترین تکنیک معماری به کار رفته در معماری این بنا، طاق و تويزه هاي ممتدی می باشد که بر روي ستونهاي محکم استوار شده است. استفاده از آجر به صورت راسته و خفته در يک رديف ستون در وسط شبستان با استفاده از طاق و تويزهها فضايي بسيار زيبا پديد آورده است. در سال 1387 این بنا مورد تعمیر و مرمت قرار گرفت .
تل تیموران
در فاصله ی يک کيلومترى غرب روستاى کوشک از توابع شهرستان ارسنجان، تپهاى به طول ۲۰۰ متر و پهناى ۱۴۰ متر واقع شده که به تل تيموران شهرت دارد. بلندترين نقطه ی تپه، شش متر ارتفاع دارد. بررسی های باستان شناسی و شواهد نشان مىدهند که از ۲۵۰۰ سال پيش از ميلاد تا دوران اسلام، مردگان در این محل دفن میشده اند.
غار ضحاک
غار ضحاک در فاصله ۲۲ کیلومتری ارسنجان در نزدیکی روستای ولی آباد واقع شده است. دهانه غار ضحاک که در یک دیواره قرار دارد، جلوه ی بسیار زیبایی به کوه بخشیده است. طول این غار در حدود ۶۰ متر است و در درون آن تعداد زیادی کبوتر لانه کردهاند.
* روستای اسلام آباد در مقاله شهرستان ارسنجان
روستای اسلام آباد همزان با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 تأسیس شده و در فاصله 33 کیلومتری در شمال شرقی شهرستان ارسنجان، در ارتفاع 1486 متری از سطح دریا، در منطقه کوهستانی زاگرس واقع شده و آب و هوای معتدلی دارد.
روستای اسلام آباد به دلیل داشتن آب و هوای خوب و جاذبه های گردشگری طبیعی بکر و متنوع، مورد توجه همگان است. شغل اغلب مردم روستا کشاورزی، باغبانی و دامداری است و باغ های این روستا شامل درختان انار، سیب، به، پسته، بادام و گردو است.
جنگل و طبیعت زیبا و بکر این منطقه پوشیده از درختان بنه، کیکم، بادام وحشی و گیاهان دارویی همچون آویشن، پونه کوهی، شیرین بیان، پر سیاوشان، بومادران، زیره کوهی، چای کوهی، پیازچه کوهی، کتیرا و صمغ درختان جنگلی، قارچ، قارچ دنبلان، بنه، ریواس، موسیر، جاشیر و … بخشی از گونه های خوراکی این منطقه از شهرستان ارسنجان است.
منطقه شکار ممنوع کوه خُم، محل زیست پرندگانی همچون کبک، تیهو و گونه های جانوری از قبیل روباه، گرگ، گراز، خرگوش، لاک پشت و زیستگاه خرس قهوه ای و … است که در ارتفاعات زندگی می کنند.
وجود سه حلقه قنات در این منطقه و تفریحگاه «چَک چَک» از دیگر دلایل جذب طبیعت گردان به این منطقه است.
آثار به جا مانده از قلعه قرجه خون و دو قبرستان قدیمی با قدمت بالای 300 سال نشانه بارز زندگی در سالیان دور در این منطقه و قدمت آن است.
فرآورده های لبنی محلی همچون: شیر، ماست، پنیر، کشک، دوغ و کره محلی که به همت مردم این روستا و عشایر غیوری که در فصول بهار و تابستان به این منطقه کوچ می کنند تهیه می شود و خواهان فراوانی دارد.
هرساله کوهنوردان و طبیعت گردان بسیاری جهت صعود به قله 3272 متری دالنشین و دیگر ارتفاعات واقع در کوه ول به این منطقه رفت و آمد می کنند.
زندگی روستایی و گردشگری عشایر نیز از جاذبه های گردشگری روستای اسلام آباد ارسنجان است.
[…] شمال به شهرستان ارسنجان، از جنوب به شهرستان سروستان، از شرق و شمال به بخش آباده […]
ارسنجان شهر زیبا و رویایی شهری که من بهترین خاطرات عمرم رو اونجا دارم خاطرات شیرین و فراموش نشدنی دانشگاه . جنگل ارسنجان .چشمه گمبان . سایت پرورش گوزن زرد ایرانی .تک درخت صبور و خیلی جاهای دیگه . زنده باد ارسنجان و مردم خوب و با صفاش